Grankongler 1


Et gammelt innlegg som jeg har fått mye gode tilbakemeldinger på er hvordan tørke grankongler i steikeovnen. I dag kommer en reprise slik at du kan tørke kongler klart til kransebinding i helga.

Jeg har alltid likt kongler, og er en ivrig samler på tur. Vanligvis er det furukongler som jeg plukker, men i det siste har jeg fått sansen for grankongler. Bare så synd at de bruker litt tid på å bli tykke og pene. Det var da jeg fant ut at sprøstekte kongler nok var det jeg trengte.

Bare se forskjellen på de sprøstekte og rett fra skogen.


022.JPG konglefor

Du fyller opp ei langpanne med kongler, sett ovnen på 50 grader (jeg bruker varmluft) og la dem stå i ovnen i 4-5 timer. Voila! Lubne kongler til julens dekorasjoner. Helt gratis! (Ok, jeg vet at det går strøm til oppvarming, men pytt, sann.)
 
043.JPG kongleglassLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Grankongler