Lag din egen kasse – DIY 5


Eller la noen lage den til deg. Jeg foretrekker det siste. Det er ikke det at jeg ikke kan selv, jeg underviser jo i sløyd. Det er bare det at han som bor med meg liker å snekre (mener jeg bestemt).

Kassen kan lages i den størrelsen du trenger, både høyde, lengde og bredde. Og den er rimelig å lage. Vi lager dem i forskalingsbord og kjøper hjul på Jula. Husk at om du skal ha dem ute må du kjøpe terrassebord eller andre materialer som tåler å stå ute. Bruk også skruer og hjul som er ment for utebruk.

Arbeidstegningen ser omtrent slik ut:

Og blir slik:

Du trenger:
6 planker i gitt mål til langsidene
6 planker i gitt mål til kortsidene
4 hjørnestolper i samme høyde som kassen er målt til å bli
x antall plank til å lage bunn av (jeg liker at bunnen følger kortsida – estetikk)
skruer
borr til å forborre alle hull slik at treet ikke sprekker
fire hjul
evt maling/olje/beis

Følg arbeidstegningen over.

IMG_2683 (1)

Til utebruk:

Og innendørs:

Spørsmål besvares selvsagt!

Og om du trodde jeg hadde lagt ned bloggen så stemmer det ikke. Jeg har bare gått meg vill i diverse elevtekster og finner nok ikke veien helt ut før i midten av mai. Hardt arbeid å være tiendeklasselærer.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 tanker om “Lag din egen kasse – DIY

 • Anonym

  Så kjekt at du legger ut fremgangsmåte! Tror jammen jeg skal få mr. Man til å lage både telt og kasser!
  Klem fra en tidligere elev :) ( fra den gang du var nyutdannet og vi var en gjeng klin umulige… 😉 )

 • Cathrine

  Hei! Er det ikke slik at hvis man skal plante ute eller noe som helst, så må det ha en slags form for drenering?
  Jeg kunne tenke meg å ha slike kasser å plante blomster i, men mannen min sier at det ikke er noe tess ettersom kassen ikke vil være vanntett og at blomstene vil råtne.
  Hva gjør du? Planter du rett i kassene eller har du plast i? Har du hull i bunnen?

  • mariefriis Innleggsforfatter

   Jeg har barkduk i kassene og drenener med småstein/lecakuler i bunnen. Mine kasser begynner å bli noen år og jeg har aldri opplevd at blomstene råtner. Det at de ikke er tette gjør at overskuddsvann renner ut (overskuddsvann er vanlig her på regnfulle vestlandet). Altså ikke plast og ingen hull. Bare barkduk for å beskytte treet og vannet renner ut de naturlige sprekkene mellom terassebordene i bunnen.

   Håper det var et nyttig svar.